×

Eget städmedel

Eget städmedel - Så här gör du ditt eget effektiva och miljövänliga städmedel

Att köpa städmedel från affären kan vara enkelt, men det kan också vara dyrt och miljöfarligt. Många av de vanliga städmedlen som säljs innehåller kemikalier som kan skada både hälsa och miljö. Istället kan du göra ditt eget städmedel hemma med hjälp av enkla ingredienser som du redan har i ditt skafferi. Här är en enkel guide för att göra ditt eget städmedel.

Ingredienser:

  • 1 kopp vatten
  • 1 kopp ättika
  • 1 kopp citronsaft
  • 1 tsk flytande tvål

Instruktioner:

  1. Blanda vatten, ättika och citronsaft i en sprayflaska.
  2. Tillsätt flytande tvål och skaka väl för att blanda alla ingredienser.
  3. Använd ditt eget städmedel för att rengöra ytor som köksbänkar, badrumsspeglar och golv.

Varför fungerar det?

Ättika är en naturlig rengöringsprodukt som innehåller ättiksyra, som är en effektiv desinfektionsmedel. Citronsaft innehåller citronsyra, vilket hjälper till att bryta ner fett och smuts. Flytande tvål fungerar som en emulgeringsmedel, vilket betyder att det hjälper till att blanda oljor och vatten tillsammans.

Fördelar med eget städmedel

Det finns flera fördelar med att göra ditt eget städmedel. För det första är det mer miljövänligt eftersom det inte innehåller farliga kemikalier som kan skada både hälsa och miljö. För det andra är det mer ekonomiskt eftersom du kan göra större mängder med ingredienser som du redan har hemma. För det tredje fungerar det lika bra, eller till och med bättre, än de kommersiella städmedlen som du kan köpa i butiken.

Sammanfattningsvis är att göra ditt eget städmedel enkelt och kostnadseffektivt. Genom att använda enkla ingredienser som vatten, ättika, citronsaft och flytande tvål kan du göra ett effektivt och miljövänligt städmedel som fungerar bra på alla ytor i ditt hem. Så varför inte prova att göra ditt eget städmedel och se hur bra det fungerar för dig?

15 Mar 2023

BOKA ONLINE

Boka din flyttstädning online idag och få bekräftelse inom några minuter. Vi finns på ett direktnummer alla vardagar och svarar på alla mejl inom några timmar.

Boka Direkt